Boek TIJDREIZIGER

Albert Wammes (1956), muziekliefhebber-en verzamelaar, opgegroeid in Tiel, beschrijft het werkzame leven van zijn jeugdidool Floris Kolvenbach, frontman van de legendarische band The Dream. Albert doet dat aan de hand van archiefmateriaal en interviews met betrokkenen en met Floris zelf. Hij vertelt een verhaal over het ontstaan van een nieuwe tijd. Hoe de ‘ongeorganiseerde’ jeugd – lees: langharig en wiet-rokend – nieuwe ontmoetingsplekken voor jongeren eiste. Ze wilden luisteren naar nieuwe (rock)muziek en ‘diskusjeren’ over nieuwe samenlevingsvormen.

Hoe is The Dream ontstaan? Hoe kregen ze zo’n succes? Waar en met wie hebben ze op het podium gestaan? En waarom hield de band op te bestaan? Wat zijn de jongeren van toen met hun dromen gaan doen? Waar hebben de dromen van toen toe geleid? Wat heeft de tijdreiziger Floris gemaakt en gedaan? En wat waren de reacties in de pers, van de overheid, van bedrijven en van de gevestigde orde?

Vijftig jaar muziek, (song)teksten, film, shows en (re)releases beschreven en in beeld gebracht. Waarom de benaming Tijdreiziger? Er is een song ‘Time Traveler’ (1979). Floris wilde ontdekkingsreizen maken…in de toekomst en in het heelal. Hij werd in hoge mate geboeid door de nieuwe mogelijkheden om – levensechter dan ooit –  in het verleden te kunnen reizen, nu er sinds 1894 opnames beschikbaar zijn van bewegend beeld en geluid…eerst stom en zwart-wit en later samen met geluid en in kleur…(). Hij vond het fascinerend hoe het verleden op die manier beleefd en bewaard kon blijven.

Het boek Tijdreiziger beschrijft de jeugd in Tiel, Group ’69, Mothers’ Love, de weg naar een jongerencentrum, The Dream, rockopera ‘De Pauw En De Rat’, optredens op de eerste popfestivals (waaronder Pinkpop, Kralingen en Bilzen) en het popfestival in Tiel. Dat was nog maar het begin van de zeer actieve carrière van Floris.

Cover van het boek Tijdreiziger

Omroep Gelderland over over dit boek met muziek

BESTELFORMULIER BOEK MET CD’s