CD’s bij het boek TIJDREIZIGER

Muziek van een ‘Tijdreiziger’

clip titelsong The Screen

Floris Kolvenbach heeft ‘bijna’ zijn hele leven lang gecomponeerd, waaronder meer dan 400 songs. Gelukkig heeft Floris in 2017 zijn schatkist opengedaan. Achttien  onuitgebrachte  juweeltjes zijn nu verzameld op de

CD ’20th Century Music’.

Uit elke fase van zijn carrière ná The Dream zijn er composities te beluisteren. Uit de ‘Seventies’ muziek van Mirakel (Nederlandstalig!), Metal Voices (Space-Rock) maar ook zijn ‘Synthesizer’ oeuvre komt aan bod. Dit zijn tracks uit de ’Eighties’en ‘Nineties’. Daarnaast drie ‘live’ tracks van het reünieconcert van The Dream uit 2007. Als uitzondering op de genoemde periode, ook een verrassende track ‘X-Mas Eve’, een nummer uit 1967. Dit nummer is live opgenomen in de huiskamer van John van Buren en natuurlijk met John achter de piano en Floris op gitaar. Floris: “John, zo zou het ongeveer moeten worden”. John werkte het dan verder uit.

CD ‘The Screen’

Hoe zou The Dream in 2017 geklonken hebben? Hier wellicht het antwoord. In ieder geval 18 nieuwe, zeer actuele songs die er als vanouds toe doen. Hoogtepunten van deze CD? Alle 18 tracks zijn zeer de moeite waard. En dat alles door één man. Ongelofelijk maar waar! Om eerlijk te zijn hier en daar in een paar fragmentjes ondersteund door ‘klassiek’ geschoolde stemmen. Maar dat is de stem van Floris zo langzamerhand ook. Zijn stem heeft na 50 jaar niets aan kracht ingeboet; pakt alles van prachtige ballads (‘Shine A Light’) tot aan ‘Keiharde’ Rock & Roll (‘Money Monkeys’). ‘On-Nederlands goed’.

BESTELFORMULIER BOEK MET CD’s